Топ 6 Упражнения за Плосък и Стегнат Корем (+ВИДЕО)

Правилните упражнения за корем са основата за укрепването и оформянето на средната част на тялото. Обикновените коремни преси далеч не са достатъчни, за да можете да се гордеете с плосък и стегнат корем. Ние от Активен и здрав предлагаме серия от упражнения, които според нас, са по-ефективни от досадните класически коремни преси.

Упражнения за корем

С предложените 6 упражнения за корем ще стегнете коремните мускули до неузнаваемост. Но не само… С тези упражнения може успешно да преборите болките в кръста и гърба, да развиете издръжливостта си и да станете много по-гъвкави.

Преди това обаче запомнете златното правило: качеството над количеството. Дори и да направите хиляда коремни преси за ден, то това ще бъде загуба на време, защото тренирането на корема не изисква бързина и сила, а бавно темпо и добре контролирани движения. С правилно и качествено изпълнение на каквито и да са упражнения за корем, ще постигнете оптимално натоварване дори и за 30 секунди.

За напълно завършен кръг на тренировка, вижте още:

А за 100% сигурни резултати, поръчайте си от нас изготвяне на индивидуална тренировъчна програма + хранителен режим + безлимитна консултация.

Повече информация…


Упражнения за корем:

Всяко от упражненията за корем се повтаря определен брой повторения в серии. Правете ги в реда, в който са описани.

1. Коремни преси с повдигнати крака

упражнения за корем

Легнете на пода и повдигнете краката като ги свиете на 90 градуса в коленете. Сложете ръце зад врата, за да държите главата и започнете да повдигате торса и главата към коленете. 

3 серии х 12 повторения

2. Колело с крака във въздуха 

упражнения за корем

Легнете на пода и повдигнете краката, отново свити в коленете на 90 градуса. Разположете ръцете на пода до таза за баланс на тялото. Започнете въртеливи движения с краката, наподобяващи каране на колело. 

3 серии х 30 повторения

3. Динамичен планк – ръце за кръста

упражнения за корем

Застанете на пода на лакти с корема надолу в позиция планк. Започнете да повдигате последователното двете ръце, премествайки ги зад кръста и след това връщайки ги в изходна позиция

3 серии х 15 повторения

4. Планк повдигане на ръце

упражнения за корем

Застанете отново в позиция планк на лакти. Започнете да повдигате тялото с помощта на ръце в позиция за лицеви опори. След това последователно спуснете в изходна позиция.

3 серии х 6 повторения

5. Йога туист

 

упражнения за корем

Седнете на пода и свийте краката. Хванете двете длани и изпънете ръцете напред. Започнете да извивате бавно цялото тяло наляво и надясно.

3 серии х 20 повторения

6. Упражнение Кобра

корем упражнения

Легнете по корем и длани като изпънете добре краката назад. Издайте главата максимално назад и изпънете гръбнака. Останете в тази позиция.

1 серия х 45 секунди


УПРАЖНЕНИЯ ЗА КОРЕМ – ВИДЕО

Разгледайте и другите ни предложения за трениране на останалите части на тялото. Към другите упражнение →
Припомняме, че за плосък и стегнат корем е много важно да се храните правилно. Вижте предложенията ни за едни от най-ефективните и най-популярните ДИЕТИ.