Упражнения за ръце – стегнати и елегантни (ЖЕНИ)

Упражнения за ръце за жени – защо? Всички, които принадлежат към нежния пол, копнеят за красиво оформени ръце, особено в дните, когато са на показ, носейки потници с презрамки или къси ръкави.

Алекс Силвър-Феган, която е фитнес инструктор, споделя упражнения за елегантни и стегнати ръце, без фитнес оборудване, използвайки само теглото на тялото. Особено подходящи за начинаещи.

Упражнения за ръце:

УПРАЖНЕНИЕ 1

 ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 30 СЕКУНДИ

упражнения за ръце

Застанете в позиция за лицеви опори. Повдигнете дупето към тавана и с лявата ръка се насочете към дясното стъпало. След това повдигнете лявата ръка нагоре и с полукръгло движение се насочете към задната част на десния крак. Повторете упражнението и с дясната ръка.

УПРАЖНЕНИЕ 2:

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 30 СЕКУНДИ

упражнения за ръце

Застанете в позиция за лицеви опори. Дланите поставете под раменете, а тялото в права линия. Спускайте гърдите към пода, но внимавайте при пускането – лактите да формират “стрела”, т.е. да бъдат насочени назад.

УПРАЖНЕНИЕ 3:

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 30 СЕКУНДИ

упражнения за ръце

Застанете в планк позиция. Дланите нека лежат на пода и да бъдат насочени напред. Повдигайте дупето нагоре, докато спускате предната част надолу, но внимавайте – краката да бъдат изправени. Върнете се в изходна позиция и повторете.

 

УПРАЖНЕНИЕ 4:

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 30 СЕКУНДИ

упражнения за ръце

Застанете в планк позиция. След това с помощта на дясната ръка повдигайте тялото нагоре, докато не изправите двете ръце. Повторете същото упражнение, повдигайки и с лявата ръка.

УПРАЖНЕНИЕ 5:

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 60 СЕКУНДИ

упражнения за ръце

Легнете по корем на пода и се повдигнете на ръцете. Вдигнете дясната длан от пода, с нея докоснете лявото рамо и след това я насочете към тавана. Направете го няколко пъти с дясната ръка, а след това преминете към другата страна.

УПРАЖНЕНИЕ 6:

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 60 СЕКУНДИ

упражнения за ръце

Легнете по корем на пода. Повдигнете ръцете и краката нагоре в поза “Супермен”. Едновременно повдигайте десния крак и лявата ръка, колкото можете по-горе, а след това същото направете с левия крак и дясната ръка.

Не забравяйте и начина на хранене! А за 100% желани резултати, поръчайте си от нас изготвяне на индивидуална тренировъчна програма + хранителен режим + безлимитна консултация. Повече информация…

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *