Най-ефективното упражнение за корем според руснаците

Русия винаги е показвала колко силна е държа. Но знаете ли, че най-доброто и най-ефективното упражнение за корем и въобще за стягане на тялото в тази част идва от СССР… а, простете – исках да кажа Русия…

С няколко серии от това упражнение ще получите по-добре очертани коремни мускули и ускоряване растежа там, и не само от предната, но и от страничните части на торса. Въпреки това помнете – плочки без качествена диета е едно много трудно начинание.

Най-ефективното упражнение за корем: russian twist

КАК СЕ ПРАВИ: 

  • Вземете тежест от 5 до 10 кг в упражнение за коремзависимост от текущата форма. Тежестта може да бъде всякаква, стига да можете да я хванете добре (дори и направена с подръчни материали като тухла, паве или каквото и да е, все пак е РУСКО, в кръга на шегата).
  • Седнете на пода със свити колене под ъгъл от 90 градуса и с торса бавно се наклонете назад, образувайки ъгъл от 45 градуса с пода.
  • Застанете твърдо в тази позиция.
  • Дръжте тежестта точно пред главата с опънати ръце. Започнете да се движите наляво, колкото можете повече, без да движите тялото от кръста надолу, после се завъртете на другата страна също до крайната позиция. Тези две движения, наляво и надясно, образуват едно повторение. Направете 3 серии с по 8 до 12 повторения.

Внимавайте!

Движението, което правите, трябва да идва от корема, а не от раменете или ръцете. Цялото тяло трябва да бъде заключено в позицията, която е описана, без да се движите никъде другаде, освен в кръста.