Най-добрите упражнения за възрастни хора

Вие сте над 50 и искате ли да направите нещо хубаво за себе си? Започнете да тренирате. Активирайте тялото не само за да изглеждате добре, но и за да се чувствате свежи, уверени и да увеличите гъвкавостта, енергията и жизнеността.

Упражненията не трябва да бъдат мъчения. Физическата активност трябва да е достатъчно разнообразна, за да ви мотивира и предизвиква, и същевременно да предлага забавление. Тези упражнения ще ви позволяват за кратко време да стегнете тялото си от главата до петите.

№1

Упражнения за възрастни

Коленичете на пода и подпрете ръцете (кучешката поза), така че дланите да са разположени под раменете, а коленете под бедрата. Внимателно изпънете лявата ръка напред, докато в същото време изправите и повдигате десния крак (позиция А на снимката). Останете в това положение 5 секунди, след това пуснете на пода и направете същото с дясната ръка и левия крак. Повторете това упражнение 8 пъти. В крайна сметка, застанете в положение като за лицеви опори, но ръцете ви да бъдат изправени (позиция B на снимката). Затегнете коремните мускули и запазете тялото в права линия 20-30 секунди.

№2

Упражнение за възрастни

Застанете с гръб и глава, допрени на стената, а стъпалата поставете около половин метър напред (позиция А на снимката). Започнете да се спускате надолу, докато коленете не формират ъгъл от 90 ° (положение B на снимката). Не позволявайте бедрата да бъдат по-ниско от коленете. Отново се изправете. Направете 20 повторения.

№3

упражнения за възрастни

Легнете на пода и свийте коленете, а ръцете задръжте покрай тялото, така че дланите да бъдат насочени към пода. Повдигнете главата и шията все едно правите коремни преси. Изпънете ръцете успоредно на пода (позиция А на снимката). Започнете да правите кратки движения с ръцете нагоре-надолу, а в същия ритъм направете 5 кратки издишвания. Завъртете дланите нагоре и докато правите движения нагоре-надолу, в същия ритъм направете 5 кратки издишвания. Повторете 6 пъти. Ако се чувствате физически подготвени, повторете същото упражнение, но краката задръжте качени диагонално под ъгъл от 45 ° (позиция В на снимката).

№4

Упражнение за хора на 50

Застанете на разстояние на един метър от масата. Наведете се напред и подпрете ръце на масата. Тялото трябва да ви оформя права линия, а дланите да ви бъдат под раменете (позиция А на снимката). Направете 5-10 лицеви опори, в зависимост от физическата готовност. По-трудният вариант е да правите лицеви опори на пода (позиция В на снимката).

№5

 

Упражнение за хора над 50

Легнете на пода с лице надолу. Дръжте ръцете изправени и ги вдигнете около 30 сантиметра (положение А на снимката). Движете нагоре-надолу все едно плувате, около 30 секунди, след това пуснете на пода.Повторете още 4 пъти. След това включете в упражнението и краката (позиция В на снимката). Движете ръцете и краката заедно още 30 секунди.