Как да си направим Оризово Мляко (рецепта)

оризово мляко

Рецепта за оризово мляко

Оризовото мляко е, напитка направена от ориз. Също, както соевото и бадемовото мляко и това мляко не е от животински произход, така че могат да го пият хора с непоносимост към лактозата. Оризовото мляко попада в пълноценните, лесно смилаеми храни.
Оризовото мляко е отличен заместител на обикновеното краве мляко в дните на пости. Не е маслено и така може да се използва и за приготвяне на различни ястия и десерти. За лицата, които избягват кравето мляко поради алергии е отлична алтернатива, независимо дали сами ще си приготвят или ще си го купят като готов продукт.

Оризовото мляко се прави от сварен ориз (обикновен или кафяв) и по желание може малко да се услади. В противен случай, оризовото мляко само по себе си има известен свой леко сладникав вкус, който възниква от естествените ензимни процеси, когато въглехидратите се превръщат в захари. Ако сравним с кравето мляко, оризовото има по-голям процент на въглехидрати, а от друга страна не съдържа достатъчно калций и протеини, но е без лактоза и холестерол. Както и да е, много хора си правят у дома по собствена рецепта и вкус. Домашното има предимство, тъй като във него няма синтетични добавки (калций, витамини А, D …), консерванти и др.

Как се прави?оризово мляко

 

Необходими съставки:

1 литър вода
125 г ориз
1 пръчица ванилия (или канела)

Процедура:

В тенджера поставете съставките и гответе на умерена температура, докато омекне оризът. Оставя се да изстине, след което извадете пръчицата от ванилия(канела). След това, цялото съдържание поставете в блендер. Добре блендирайте и после оставете да престои още 45 минути, след което прецедете през многопластова марля.

Полученото оризово мляко съхранявайте хладилник.


Не забравяйте начина на хранене! А за тези, които искат бързо да променят тялото си и да получат 100% сигурни резултати вижте тук:  повече информация…